Турският президент Реджеп Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции,

...
Турският президент Реджеп Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции,
Коментари Харесай

Ердоган нареди назначаването на нови ръководители на редица институции

Турският президент Реджеп Ердоган нареди назначението на нови ръководители на редица институции, съобщи телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Указът на президента е оповестен в Държавен вестник (Resmi gazete).

Ердоган подреди за нов началник на Службата за обществено обезпечаване (SGK) да бъде назначен Раджи Кая, a за нов шеф на Турската организация по заетостта (İŞKUR) – Самет Гюнеш.

Междувременно началник на ТОКИ (Администрацията за жилищно развиване на Турция) остава Йомер Булут (той е преназначен на поста). Ердоган посочи през вчерашния ден за следващ път, че нито една постройка, построена от ТОКИ, не се е срутила при унищожителните трусове на 6 февруари. 

Сменен е ръководителят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). Новият началник на държавната дирекция е Окай Мемиш.

Началник на Главната дирекция по метеорология става Волкан Мутлу Джошкун. 

По разпореждане на турския президент са назначени и нови ръководители на Главната дирекция за театрите (новият шеф се споделя Тамер Карадаглъ). Началник на Главната дирекция за пътищата става Ахмет Гюлшен. 

Вчера турският президент подреди назначението на нови валии в множеството турски окръзи. На 2 август по разпореждане на Ердоган бяха заменени 52-ма от общо 81 ръководители на окръжните полицейски ръководства в Турция, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР